romantische comedy ga kijken!!

Robbert, een bevoorrechte jongere van adelstand doet zich voor als wagenbestuurder wanneer hij bij toeval een gesprek hoort tussen de woest aantrekkelijke, wilde en rebelse Kit en haar welopgevoede vrienden. Haar vrienden beweren dat ze iemand van stand iedere keer zouden identificeren en zich dan ook nooit in zouden laten met iemand beneden hun stand.

computerbril

Robbert gaat het spelletje spelen en vraagt een van zijn studievrienden die geheel niet van adel is zich voor te doen als de jonkheer. Als Kit en de chauffeur afspreken dat Robbert haar zal leren rijden en zij hem Engels zal leren praten ontstaat een spel van genegenheid, kinnesinne en bedrog in een warme landerige ambiance.

Een prachtige zomer in 1923.

Kit is op vakantie bij haar oom en tante en Lenie haar nichtje. Haar oom heeft een schitterend landgoed op de Veluwe. Lenie heeft haar vriendin Mia uitgenodigd terwijl Kit haar vriendin Dot heeft meegenomen. Als de meiden gezellig gaan picknicken bestuurd Lenie de automobiel.

Leren autorijden is wat Kit heel graag wil leren gedurende haar vakantie, doch haar oom voelt daar niks voor. Kit is nogal wild en uitbundig; niet zo alert als zijn dochter Lenie. Ella Heuveling, een jongedame uit de buurt, gaat ook mee picknicken. Zij heeft gehoord dat het landhuis Sonnewende is verhuurd aan jonkheer Robbert Johannes Padt van Heijendaal en vier van zijn mede studenten..

Ella blijkt zeer onder de indruk te zijn van zijn oud adellijke origine. Tijdens de picknick beweert zij dat afstamming en standing zich nooit verloochenen. Enkel al aan de handen kan zij iemands afstamming identificeren.

Mia en Lenie zien nogal op tegen de wat oudere Ella en zijn het dan ook volkomen met haar eens. Volgens Kit en Dot is dit allemaal grote kletskoek. Echter Kit is in een baldadige bui en kakelt luchtig mee om de schare nog wat extra op te stoken. Dat brengt Ella tot de plechtige uitspraak dat ze nooit zou kunnen omgaan met iemand beneden haar klasse.

Waarna Kit jubelt “Ik zeker niet”, met een vette knipoog naar Dot. Op dat ogenblik komt er een jongeman in een kaki motorpak met een pilotenbril achter een struik vandaan en vraagt naar een autobedrijf in de omgeving. Vieze handen en een nog viezere snotlap. De jongeman stelt zich voor als de chauffeur van Jonkheer Padt van Heijendaal.

Als hij wegrijdt beweert Ella dat zij allang doorhad dat hij geen heer was, waarna Kit vinnig terugketst dat zij het nou juist een erg aantrekkelijke jongeling vond met een aantrekkelijk gelaat en lieve ogen .

De meiden beseffen echter niet dat de wagenbestuurder in feite Jonkheer Padt van Heijendaal zelve is. Hij kreeg pech met zijn wagen en heeft het hele gesprek van de meisjes over afstamming kunnen horen. Dat was de aanleiding deze schapen eens een lesje te leren.

Terug op Sonnewende vertelt hij het gehele relaas aan zijn kornuiten. Een van hen moet zich nu uitgeven als de jonkheer. Het wordt Gerrrit Jan Loots; de niet zo mooie maat met veel langdradige en saaie vertelsels.

Als de wichten tenslotte formeel kennismaken met de mannen van Sonnewende, menen zij dat Gerrit Jan de jonkheer is en Robbert zijn wagenbestuurder. Mia, Lenie en Ella gaan volkomen op in de stijve Gerrit Jan, die nog nimmer zoveel interesse van het vrouwelijk soort heeft gehad. Vooral Ella slooft zich eindeloos voor hem uit. Enkel Kit en Dot lopen niet warm voor de Jonkheer.

Kit ziet haar kans schoon om toch nog rijlessen te nemen deze zomertijd. Zij vraagt de jonkheer of deze het haar niet kan eigenmaken. Gerrit Jan bekent dat hij ook niet kan rijden, hij bezit tenslotte (lees meer) een wagenbestuurder. Nou, dan kan hij het mij ook leren, meent Kit.

Terwijl Ella het hart van de jonkheer tracht te winnen, krijgt Kit autorijles van de rijder met het aantrekkelijke gezicht en de aardige ogen. Ze zetten beide hun nieuwe pilotenbril op en Kit en de chauffeur beginnen elkaar aangenaam te vinden tijdens hun ritjes door de Veluwe. Robbert is vooral erg ingenomen met het feit dat hij uiteindelijk een jongedame leert kennen zonder dat zij van zijn origine op de hoogte is.

Hoe meer hij doorgaat met het bedrog hoe vervelender de effecten zullen zijn maar Gerrit Jan begint zich desalniettemin met de dag vertrouwder te voelen in zijn andere rol en wil er zo lang mogelijk van genieten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *