Tip. Met wat kun je pigmentvlekken verwijderen zonder moeite Dit moet je meedelen!!

Pigment is de kleurstof die door de huid wordt aangemaakt als deze wordt blootgesteld aan bijvoorbeeld de zonlicht. De bedoeling van pigment in je huid is om de schadelijke UV straling van de zon te absorberen en er voor te zorgen dat het onderliggend weefsel niet beschadigd raakt.

Deze kleurstof wordt tevens wel melaline genoemd en geeft kleur aan je haar, je ogen en aan je huid. Indien je lang in de zon zit maakt je huid meer pigment aan, zodat je een bruiner kleurtje krijgt. Dit zorgt ervoor dat je beter beschermd bent tegen de zon.
ouderdomsvlekken verwijderen
Het is mogelijk dat de pigmentverdeling in de huid onregelmatig is. Dit is het geval bij onder andere zomersproeten en pigmentvlekken. Dit kan ontstaan door de zon, maar het kan ook vanzelf gebeuren.

Bij ouderdomsvlekken is de oorzaak vaak de zon. De huid is te vaak blootgesteld aan de zon met als uitkomst pigmentvlekken. Hierdoor komen de vlekken ook het meeste voor op de handen of het gezicht. Aangezien dat is wat het meeste wordt blootgesteld aangaande de zon, maar andere plekken zijn vanzelfsprekend niet uitgesloten.

Naast de zon zijn verschillende mogelijkheden ook huidveroudering, hormonale schommelingen, ontsteking van de huid en ook een genetische aanleg. Indien de cellen in je huid in de war raken, dan krijg je een ophoping van het pigment. En dientengevolge ontstaan de donkere vlekken op je huid die bekend staan als pigmentvlekken. En deze pigmentvlekken ogen doorgaans niet heel erg mooi, de meeste mensen willen er daardoor ook graag weer vanaf.

Ontstaan van pigmentvlekken


Pigmentvlekken ontstaan dus vanwege onder andere de zon of huidveroudering. De pigment korreltjes die onder de huid zitten bevatten de melaline die dit aanmaakt. De cellen die dit bevatten kunnen in de war raken. Dan vormt zich er een opeenstapeling van pigmentcellen op een bepaalde en dezelfde plek. Dientengevolge ontstaat de pigmentvlek. De pigmentvlekken vallen doorgaans duidelijk op, de huid is op die plek een stuk donkerder dan op overige plaatsen.

Pigmentvlekken op de hand.


Pigmentvlekken zijn niet funest voor de gezondheid. Niettemin dikwijls worden ze door de persoon die een pigmentvlek bezit als afstotend ervaren. In enkele gevallen kan een opeenstapeling van pigment, zoals onder andere een aangeboren moedervlek, veranderen in een melanoom, oftewel huidkanker. De mogelijkheid dat dit ontstaat als gevolg van normale pigmentvlekken door bijvoorbeeld de zon is toch zeer klein.

Als pigmentvlekken voorkomen op de handen of verschillende plekken op het lichaam, is dit meestal geen probleem. Wat veel mensen als lelijk beleven zijn de pigmentvlekken op het gezicht. Iemand lijkt er al snel wat ouder door en een bruine vlek staat ook niet zo heel erg mooi.

Het is daardoor ook aan te raden om vanaf jonge leeftijd te proberen pigmentvlekken te vermijden. Mocht u al last hebben van pigmentvlekken, dan is mogelijk een pigmentvlekken crème de uitkomst om uw pigmentenvlekken te verwijderen. Deze crème kan tot diep in de huid doorwerken en de vlekken maskeren of juist verwijderen.

Ouderdom en pigmentvlekken


Hoe ouder de mens wordt, des te meer er een mogelijkheid is dat er pigmentvlekken ontstaan. Dit worden dan ouderdomsvlekken genoemd, en worden in de eerste plaats veroorzaakt door de UV straling uit het zonlicht. Echter ook de zonnebank kan een aanleiding voor ouderdomsvlekken zijn. Hoe meer iemand meer info wordt blootgesteld aan de zon, hoe meer pigmentcellen en pigmentvlekken er kunnen ontstaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *