Voorlichting!! Met wat voor middel pigmentvlekken verwijderen en behandelen Dit moet je bekijken.

Pigment is de kleurstof die door onze huid wordt aangemaakt wanneer deze wordt blootgesteld aan onder andere de zon. De intentie van pigment in je huid is om de gevaarlijke UV straling van het zonlicht te absorberen en er voor te zorgen dat het onderliggend weefsel niet aangetast raakt.

Deze kleurstof wordt ook wel melaline genoemd en geeft kleur aan je haar, je ogen en aan je huid. Wanneer je lang in de zon zit maakt je huid extra pigment aan, waardoor je een bruiner tint krijgt. Dit zorgt ervoor dat je beter beschermd bent tegen de zon.
pigmentvlekken verwijderen op natuurlijke wijze<br>
Het is bestaanbaar dat de verdeling van het pigment in de huid ongelijk is. Dit is het geval bij onder andere sproeten en pigmentvlekken. Dit kan voortkomen door de zon, maar het kan ook spontaan plaatsvinden.

Bij pigmentvlekken is de aanleiding dikwijls de zon. De huid is te vaak blootgesteld aan de zon met als uitkomst pigmentvlekken. Dientengevolge komen de vlekken ook het meest voor op de handen of het gezicht. Omdat dat is wat het meest wordt blootgesteld aan de zon, maar overige plekken zijn allicht niet uitgesloten.

Behalve de zon zijn afwijkende opties ook huidveroudering, hormonale schommelingen, aandoening van de huid en ook een genetische vatbaarheid. Wanneer de cellen in je huid in de war raken, dan krijg je een opeenhoping van het pigment. En hierdoor ontstaat de donkere vlekken op je huid die bekend staan als pigmentvlekken. En deze pigmentvlekken staan veelal niet heel erg aantrekkelijk, de meeste mensen willen er derhalve ook gaarne weer vanaf.

Het onstaan van pigmentvlekken


Pigmentvlekken beginnen dus door onder andere de zon of huidveroudering. De pigment korreltjes die onder de huid zitten bevatten de melaline die dit aanmaakt. De cellen die dit bevatten kunnen in de war raken. Vervolgens ontstaat er een opeenstapeling van pigmentcellen op een bepaalde en dezelfde plek. Dientengevolge ontstaat de pigmentvlek. De pigmentvlekken vallen meestal duidelijk op, de huid is op die plek een stuk donkerder dan op overige plaatsen.

Pigmentvlekken op de hand.


Pigmentvlekken zijn geheel niet funest voor de gezondheid. Niettemin dikwijls worden ze door de persoon die een pigmentvlek bezit als akelig ervaren. In enkele gevallen kan een opeenstapeling van pigment, zoals onder andere een aangeboren moedervlek, veranderen in een melanoom, oftewel huidkanker. De mogelijkheid dat dit ontstaat als gevolg van normale pigmentvlekken door bijvoorbeeld de zon is niettemin zeer klein.

Wanneer pigmentvlekken voorkomen op de handen of overige plekken op het lichaam, is dit doorgaans geen probleem. Wat veel mensen als lelijk ervaren zijn de pigmentvlekken op het gezicht. Iemand lijkt er al snel wat ouder door en een bruine vlek staat ook niet zo heel erg mooi.

Het is bijgevolg ook aan te raden om vanaf jonge leeftijd te proberen pigmentvlekken te voorkomen. Mocht u al last hebben van pigmentvlekken, dan is misschien een pigmentvlekken crème de uitkomst om uw pigmentenvlekken te verwijderen. Deze crème kan tot diep in de huid doorwerken en de vlekken maskeren of juist verwijderen.

Leeftijd en pigmentvlekken


Hoe ouder mensen worden, hoe meer er een mogelijkheid is dat er pigmentvlekken ontstaan. Dit worden dan ouderdomsvlekken genoemd, en worden in de eerste plaats veroorzaakt door de UV straling uit het zonlicht. Echter ook de zonnebank kan een aanleiding voor ouderdomsvlekken zijn. Hoe meer iemand wordt blootgesteld aan de zon, hoe meer pigmentcellen en pigmentvlekken er lees verder kunnen ontstaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *